stycznia 07, 2013

" ESKALOPKI Z DROBIU "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Jeśli jednak nie za bardzo macie akurat dzisiaj ochotę na wołowinę to proponuję - 
eskalopki drobiowe.
Jest to danie, które przygotujesz bardzo szybko i będzie na pewno pysznie.
Zapraszam do wspólnego gotowania !!!


Składniki :

70 dag filetów z drobiu
2 łyżki mąki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz


Przygotowanie :

Dowolne filety drobiowe ( np. piersi indyka ) opłukać i pokroić na plastry grubości centymetra i lekko "potłuc".
Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Obtaczać w mące.
Na gorącej patelni rozgrzać olej i smażyć eskalopki z obu stron przez 3 minuty.
Podawać z warzywami lub podsmażonymi pieczarkami - moja ulubiona wersja.


SMACZNEGO !!!


Wiem, że mam bardzo inteligentnych odbiorców ale czasami rzeczy oczywiste są zagadką, dlatego chcę tylko powiedzieć, że eskalopki są to niewielkie, rozbite kotlety z piersi kurczaka lub indyka.
Zazwyczaj smażone bez panierowania.
Pozdrawiam !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger