stycznia 23, 2013

" BRUNSCHETTA Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Ta propozycja to wspomnienie kochanego lata. Jest lekka i jednocześnie sycąca. Na pewno zaspokoi nasze wysublimowane podniebienia.

Składniki :

1/2 jakiegokolwiek chleba odpowiedniego do opiekania
kilka świeżych pomidorów śliwkowych
garść poszarpanych listków bazylii
kilka łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
4 duże ząbki czosnku - obrane,przekrojone na pół i lekko rozgniecione
miałka sól morska

Przygotowanie :

Pokrój chleb na kromki grubości dwóch, trzech centymetrów.
Pokrój grubo pomidory i włóż je do miski razem z bazylią, oliwą i jednym ząbkiem czosnku.
Zostaw w tej marynacie na dziesięć minut.
Opiecz chleb najlepiej w piecu, na grillu lub w tosterze.
Resztą czosnku posmaruj każdą kromkę, wcierając go w chlebowy miąższ.
Na wierzchu połóż mieszankę pomidorów, bazylii i oliwy.
Posól solą do smaku.
Podawaj natychmiast.


SMACZNEGO !!!  

1 komentarz:

  1. Witajcie !!!
    Jeśli kochacie letnie wspomnienia i chcecie się tam przenieść w mojej podróży kulinarnej.
    Mam na to sposób !!!
    Zapraszam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger