czwartek, 24 stycznia 2013

" CARPACCIO Z POLĘDWICY "

Witajcie Kochani !!!

W naszej podróży kulinarnej dzisiaj zatrzymamy się przy carpaccio z polędwicy.
To jest zdrowe, lekkie i jednocześnie sycące danie.
Na pewno zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane podniebienie.....
Koniecznie przekonaj się sama !!!


Składniki :

400 g polędwicy wołowej
marynata: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, czarny tłuczony pieprz, świeże zioła
2 pomidory
łyżka marynowanego zielonego pieprzu
łyżka octu winnego
szczypta cukru
miks sałat
parmezan
świeżo zmielony pieprz
sól morska


Przygotowanie :

Polędwicę zamarynuj, zawiń w folię aluminiową i włóż na dwie godziny do lodówki.
Potem upiecz w piekarniku ( w 160 stopniach przez 15-20 minut).
Na patelni podsmaż zielony pieprz, dodaj umyte i pokrojone w kostkę pomidory, ocet winny i cukier.
Sos lekko odparuj na małym ogniu przez kilka minut.
Upieczone mięso pokrój na cienkie plastry, ułóż na talerzu i polej przygotowanym sosikiem pomidorowym.
Ozdób sałatą i parmezanem.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 minut
( plus 2 godziny marynowania ) 


Myślę, że Twoi goście będą zachwyceni tym nietypowym połączeniem.SMACZNEGO !!! 

1 komentarz :

  1. Witam !!!
    Masz uroczystość domową, imprezę - koniecznie przygotuj Carpaccio z pomidorami.
    Jest to zdrowe, lekkie i jednocześnie sycące danie.
    Zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie.
    Twoi goście będą zachwyceni tym nietypowym połączeniem.
    Pozdrawiam !!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde miłe słowo :)))