Witajcie Kochani !!!
W naszej podróży kulinarnej zatrzymamy się przy krewetkach.Moja propozycja podania - to przekąska dla miłośników owoców morza!!!
Możemy podać ją np. z grillowanym ananasem i grillowaną cytryną.
Zapraszam
Składniki :
6 dużych krewetekmarynata:oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, sok z limonki, białe wytrawne wino, zielona pietruszka
białko z 2 jajek
mąka
2 łyżki sezamu
mango
papryczki piri-piri
ząbek czosnku
sól morska
świeżo zmielony pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie :
Krewetki umyj, osusz i włóż na godzinę do marynaty.Upiecz na patelni grillowej.
Z białka ubij pianę, dodając odrobinę mąki.
Krewetki zamocz w cieście, obtocz w sezamie i usmaż na złoto na głębokim tłuszczu.
Mango obierz ze skórki, zmiksuj z papryczkami piri-piri i czosnkiem.
Sos dopraw solą i pieprzem.
Skrop nim krewetki.
Danie możesz ozdobić listkiem mięty i plastrem ananasa.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut
(Plus godzina marynowania )
Witam !!!
OdpowiedzUsuńZapraszam na pyszną przekąskę dla miłośników owoców morza.
Polecam !!!