Witajcie Kochani !!!
I jeszcze moja propozycja na pyszną przekąskę.
Uwielbiam ją, mam nadzieję, że Wam też będzie smakowała.
Zapraszam !!!
Składniki :
5 pomidorów70 dag mielonej wołowiny - ( karkówka, antrykot )
2 żółtka
1 cebula
2 łyżeczki oliwy z oliwek
2 łyżeczki sosu worcester
szczypta suszonego imbiru
szczypta soli
Przyrządzenie :
Odetnij wierzchołki pomidorów, wydryluj miąższ i posól wnętrza.Mięso przełóż do miski, wymieszaj z dwoma żółtkami, posiekaną cebulą, oliwą, sosem worcester, imbirem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym mięsem faszeruj pomidory.
Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz 25 minut, aż pomidory się zrumienią.
Można też zapiekać je zalane jogurtem zmieszanym z żółtkiem - PYCHA !!!
Stopień trudności - dość łatwe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))