stycznia 02, 2013

" PIECZONE POMIDORY NADZIEWANE WOŁOWINĄ "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


I jeszcze moja propozycja na pyszną przekąskę.
Uwielbiam ją, mam nadzieję, że Wam też będzie smakowała.
Zapraszam !!!


Składniki :

5 pomidorów
70 dag mielonej wołowiny - ( karkówka, antrykot )
2 żółtka
1 cebula
2 łyżeczki oliwy z oliwek
2 łyżeczki sosu worcester
szczypta suszonego imbiru
szczypta soli


Przyrządzenie :

Odetnij wierzchołki pomidorów, wydryluj miąższ i posól wnętrza.
Mięso przełóż do miski, wymieszaj z dwoma żółtkami, posiekaną cebulą, oliwą, sosem worcester, imbirem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym mięsem faszeruj pomidory.
Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz 25 minut, aż pomidory się zrumienią.
Można też zapiekać je zalane jogurtem zmieszanym z żółtkiem - PYCHA !!!

Stopień trudności - dość łatwe.


SMACZNEGO !!!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger