stycznia 18, 2013

" PSTRĄG Z PAPRYKĄ "

Print Friendly and PDF

Witam !!!

Jeśli nie masz koncepcji i nie wiesz co podać na obiad proponuję pstrąga.
Jest to ryba bardzo zdrowa chociaż ma mniej tłuszczu i kalorii niż ryby morskie.
Nafaszeruj pstrąga świeżym tymiankiem i plasterkami limonki !!!
Połącz go z ostrą i kolorową papryką, która doda mu finezji i pięknie będzie wyglądał na talerzu !!! 


Składniki :

2 nieduże pstrągi
sok z cytryny
sól morska
świeżo zmielony pieprz
pół papryki żółtej
pół papryki czerwonej
cebula
kilka listków bazylii
50 g żółtego sera
liście świeżej bazylii
łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia


Przygotowanie :

Pstrągi dokładnie oczyść i umyj.
Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz: umyj paprykę, usuń nasionka, pokrój w kostkę.
Drobno posiekaj cebulę i listki bazylii.
Zetrzyj na tarce ser.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Ryby wypełnij przygotowanym farszem i połóż na posmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Luźno zawiń.
Grilluj po 7-10 minut z każdej strony.
Do dania zaserwuj białe, wytrawne wino z dobrym rocznikiem.


SMACZNEGO !!!


Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut   

1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam na pstrąga z papryką.
    Co prawda ryba ta zawiera mniej tłuszczu i kalorii niż ryby morskie. Niemniej jest bardzo zdrowa , a dobrze przyrządzona nafaszerowana świeżym tymiankiem, plasterkami limonki z dodatkiem ostrej i kolorowej papryki pięknie wygląda na talerzu i wspaniale smakuje.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger