Autor: Halina Joskowska
Opublikowano: 1 maja 2013 r.
Historia Nuggetsów sięga pięćdziesiątych lat ubiegłego wieku, tak więc mają już ponad sześćdziesiąt lat.
Wymyślił je profesor na Uniwersytecie w Cornell.
Te panierowane kawałeczki kurczaka zrobiły ogromną furrorę na całym świecie, stając się synonimem szybkiego, ale także pysznego jedzenia. Bardzo lubię łączyć je z frytkami mojej roboty, sosem majonezowym i ogórkiem konserwowym.
Ten zestaw gwarantuje mi smaczny, domowy obiad i zadowolenie moich pasibrzuchów.
Nuggetsy z sosem majonezowym
Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 26 kwietnia.
Pyszne Nuggetsy z sosem majonezowym !!!
Nuggetsy z sosem majonezowym to doskonała kompozycja, która gwarantuje szybkie i smaczne danie o wysokiej jakości:-)
Oceny: 4,8 z 5
Czas przygotowania: 10 min Opublikowano: 1 maja 2013 r.
Historia Nuggetsów sięga pięćdziesiątych lat ubiegłego wieku, tak więc mają już ponad sześćdziesiąt lat.
Wymyślił je profesor na Uniwersytecie w Cornell.
Te panierowane kawałeczki kurczaka zrobiły ogromną furrorę na całym świecie, stając się synonimem szybkiego, ale także pysznego jedzenia. Bardzo lubię łączyć je z frytkami mojej roboty, sosem majonezowym i ogórkiem konserwowym.
Ten zestaw gwarantuje mi smaczny, domowy obiad i zadowolenie moich pasibrzuchów.
Nuggetsy z sosem majonezowym
Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 26 kwietnia.
Pyszne Nuggetsy z sosem majonezowym !!!
Nuggetsy z sosem majonezowym to doskonała kompozycja, która gwarantuje szybkie i smaczne danie o wysokiej jakości:-)
Oceny: 4,8 z 5
Czas pieczenia: 15 min
Łączny czas: 25 min
Liczba porcji: 3 porcje
Rozmiar porcji: ok. 190 g
Liczba kilokalorii w porcji: 570
Tłuszcz na porcję: 36 g
Białko na porcję: 36 g
Węglowodany na porcję: 23 g
Błonnik na porcję: 1 g
Sód na porcję: 0,97 g
Składniki:
- świeże piersi z kurczaka: 400 g
- oliwa z oliwek: 1/2 szklanki
- sól morska: 1/2 łyżeczki
- ziołowy pieprz: 1/2 łyżeczki
- papryka słodka w proszku: 1/2 łyżeczki
Panierka:
- bułka tarta: 1 szklanka
- jajko: 1 sztuka
Sos majonezowy:
- majonez light: 3 duże łyżki
- ketchup: 4 łyżki
Przygotowanie:
1. Mięso z fileta kroję na cienkie paski.
2. Obtaczam najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
3. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
4. Na końcu doprawiam solą morską, ziołowym pieprzem i słodką papryką
5. Składniki sosu majonezowego mieszam.
2. Obtaczam najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
3. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
4. Na końcu doprawiam solą morską, ziołowym pieprzem i słodką papryką
5. Składniki sosu majonezowego mieszam.
Kompozycja nuggetsów, karbowanych frytek w połączeniu z pysznym sosem majonezowym jest idealnym rozwiązaniem na szybkie, a także smaczne i zdrowe danie obiadowe :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.....