stycznia 10, 2013

" ZUPA FASOLOWA NA BOCZKU "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Ponieważ za oknem pada śnieg, jest zimno, więc proponuję coś na rozgrzewkę.

Składniki :

25 dag fasoli
0,5 kg boczku
2 marchewki
1 cebula
mąka
liść laurowy
sól
pieprz


Przygotowanie ;

Fasolę moczyć w wodzie przez całą noc.
Marchew i cebulę obrać i drobno pokroić.
Boczek gotować z liściem laurowym i szczyptą soli.
Dodać marchew, cebulę i fasolę.
Miękki boczek wyjąć z wywaru i pokroić na drobne kawałki.
Kiedy fasola będzie miękka, ponownie dodać boczek do wywaru.
W kubeczku wymieszać łyżkę mąki, jajko i szczyptę soli z niewielką ilością wody.
Nabierać na łyżeczkę ciasto i wkładać pojedynczo kluseczki do gotującej się zupy.


SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger