stycznia 10, 2013

" ŻEBERKA JAGNIĘCE W MIODZIE "

Print Friendly and PDF

Witajcie !!!


Dzisiejsza moja propozycja na danie obiadowe to żeberka jagnięce.
Jeśli ktoś preferuje jagnięcinę to serdecznie zapraszam.


Składniki :

4 żeberka jagnięce
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz



Sos:

2 cebule
5 ząbków czosnku
1/2 opakowania przecieru pomidorowego
4 łyżki miodu
1/2 szklanki octu
sól
pieprz
bazylia
majeranek


Przygotowanie:

Żeberka posolić i posypać pieprzem.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i lekko zrumienić.
Dodać miód, ocet, przecier i przyprawy do smaku wedle uznania.
Dusić 15 minut.
Żeberka ułożyć w brytfannie.
Zalać sosem i piec w piekarniku ( 180 stopni C ) pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Po przekrojeniu mięso w środku musi być różowe.

SMACZNEGO !!!


Czy wiesz, że....
Możesz uratować przypalone danie - po prostu przełóż je do czystego garnka.
Dodaj trochę wody i szczyptę pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger