Witajcie !!!
Dzisiejsza moja propozycja na danie obiadowe to żeberka jagnięce.
Jeśli ktoś preferuje jagnięcinę to serdecznie zapraszam.
Składniki :
4 żeberka jagnięceoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz
Sos:
2 cebule5 ząbków czosnku
1/2 opakowania przecieru pomidorowego
4 łyżki miodu
1/2 szklanki octu
sól
pieprz
bazylia
majeranek
Przygotowanie:
Żeberka posolić i posypać pieprzem.Cebulę i czosnek drobno posiekać i lekko zrumienić.
Dodać miód, ocet, przecier i przyprawy do smaku wedle uznania.
Dusić 15 minut.
Żeberka ułożyć w brytfannie.
Zalać sosem i piec w piekarniku ( 180 stopni C ) pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Po przekrojeniu mięso w środku musi być różowe.
SMACZNEGO !!!
Czy wiesz, że....
Możesz uratować przypalone danie - po prostu przełóż je do czystego garnka.
Dodaj trochę wody i szczyptę pieprzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))