stycznia 10, 2013

" TARTINKI Z PASZTETEM "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Dzisiaj pragnę Wam polecić coś pysznego do kanapek.
Zapraszam !!!
Sprawdziłam to danie w domu i jest godne uwagi.


Składniki :

25 dag wątróbek drobiowych
7,5 dag masła - najlepiej Lurpak
1 cebula
ząbek czosnku
1/3 łyżeczka musztardy
ogórek
pomidor
sól
pieprz
chleb pokrojony w kromki


Przygotowanie :

Wątróbki drobno pokroić.
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na stopionym maśle.
Kiedy cebula lekko się zrumieni, dodać wątróbki i smażyć przez 5 minut.
Odstawić z ognia i ochłodzić.
Dodać musztardę, sól i pieprz do smaku.
Zmiksować, aby powstała jednolita masa.
Pasztet przełożyć do dowolnego naczynia i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem pokroić w plastry.
Ułożyć na kromkach chleba.
Ozdobić plastrami ogórka lub pomidora.

 Smakuje bosko.

SMACZNEGO !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger