stycznia 17, 2013

" SZPINAK INACZEJ "

Print Friendly and PDF

Witajcie !!!


Ponieważ właściwości zdrowotne szpinaku są nieocenione, więc trzeba go spożywać w jak największych ilościach. Tym bardziej, że witamina C nie odkłada się w organizmie, a jej nadmiar jest automatycznie usuwany. Mamy porę zimową i trzeba się nie tyle dobrze, co zdrowo odżywiać, aby nie dopadło nas coś niedobrego. 
Tak więc zapraszam na szpinakowe szaleństwo.


Składniki :

1kg szpinaku
4 dkg masła - najlepiej Lurpak
łyżka stołowa mąki
kilka łyżek mleka
koperek
cytryna 
sól morska


Przygotowanie:

Szpinak przebierz, oczyść i wrzuć do gotującej się wody.
Doprowadź do wrzenia.
Pozostaw na średnim ogniu ciągle mieszając.
Kiedy szpinak będzie bardzo miękki i rozgotowany, odsącz i ostudź.
Drobno posiekaj.
Mąkę wymieszaj z mlekiem i połącz ze szpinakiem.
Ponownie zagotuj ciągle mieszając.
Przypraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
Przed podaniem dodaj masło i posyp drobno posiekanym koperkiem.


SMACZNEGO !!! 


1 komentarz:

  1. Witajcie !!!
    Bardzo zachęcam do przygotowania tej potrawy, ponieważ jej właściwości zdrowotne są nieocenione.
    A my musimy dbać o nasze organizmy.
    Polecam !!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger