Witajcie !!!
Ponieważ właściwości zdrowotne szpinaku są nieocenione, więc trzeba go spożywać w jak największych ilościach. Tym bardziej, że witamina C nie odkłada się w organizmie, a jej nadmiar jest automatycznie usuwany. Mamy porę zimową i trzeba się nie tyle dobrze, co zdrowo odżywiać, aby nie dopadło nas coś niedobrego.
Tak więc zapraszam na szpinakowe szaleństwo.
Składniki :
1kg szpinaku4 dkg masła - najlepiej Lurpak
łyżka stołowa mąki
kilka łyżek mleka
koperek
cytryna
sól morska
Przygotowanie:
Szpinak przebierz, oczyść i wrzuć do gotującej się wody.Doprowadź do wrzenia.
Pozostaw na średnim ogniu ciągle mieszając.
Kiedy szpinak będzie bardzo miękki i rozgotowany, odsącz i ostudź.
Drobno posiekaj.
Mąkę wymieszaj z mlekiem i połącz ze szpinakiem.
Ponownie zagotuj ciągle mieszając.
Przypraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
Przed podaniem dodaj masło i posyp drobno posiekanym koperkiem.
Witajcie !!!
OdpowiedzUsuńBardzo zachęcam do przygotowania tej potrawy, ponieważ jej właściwości zdrowotne są nieocenione.
A my musimy dbać o nasze organizmy.
Polecam !!!