Witajcie Kochani !!!
Ponieważ byłam dzisiaj w rybnym zakupiłam kawior i ikra świeżych ryb.Moja propozycja zaserwowania jest następująca.
Składniki :
0,5 kg ikry świeżych rybduża cebula
4 łyżki masła Lurpak
sól
Przyrządzenie :
Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na stopionym maśle.Dodać ikrę i smażyć pod przykryciem na małym ogniu.
Przyprawić do smaku szczyptą soli.
Tak przygotowaną ikrę można podawać jako dodatek do ryżu lub ziemniaków.
Jeśli chodzi o kawior - można go podać z tostami, grzankami z masłem lub blinami.
Ważne !!!
Kawior zawsze nakłada się na pieczywo, a nie rozsmarowuje.
Czarny kawior podaję z szampanem lub koniakiem.
Do czerwonego kawioru najodpowiedniejsze jest białe wino.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))