grudnia 31, 2012

" ROLADA CIELĘCA "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Ponieważ dzisiaj Sylwester, a wiem, że część z Was pozostaje w domu, dlatego zapraszam na przyrządzenie
rolady cielęcej.
Zapraszam.


Składniki:

70 dag cielęciny
2 kiełbasy
40 dag szpinaku
2 cebulki
2 jajka


Przygotowanie :

Szpinak gotować przez 5 minut.
Kiełbasę drobno pokroić.
Cebulę posiekać.
Kiełbasę, cebulę, jajka, szczyptę soli i pieprzu wymieszać.
Połączyć z odcedzonym szpinakiem.
Cielęcinę rozbić tłuczkiem na cienki plaster.
Wyłożyć farsz i zwinąć mięso w rulon.
Związać mocno grubą nitką lub sznurkiem, żeby farsz nie wypadł.
W dużym garnku podgrzać 1/4 szklanki oliwy i podsmażyć roladę.
Dodać 3 szklanki wody i kostkę rosołową.
Gotować roladę na średnim ogniu przez 15-20 minut.


I danie gotowe - do tego dania koniecznie, szczególnie dzisiaj serwujemy wino wedle gustu.SMACZNEGO !!!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger