listopada 23, 2012

KRUCHE SERDUSZKA

Print Friendly and PDF

Witajcie!!!


Teraz chciałabym Wam zaproponować coś na poprawę nastroju.
 Będą to " KRUCHE SERDUSZKA".

SKŁADNIKI:

300 g mąki pszennej ( 2 szklanki );
200 g masła;
150 g cukru ( 2/3 szklanki );
cukier waniliowy;
proszek do pieczenia ;
sól;
4 żółtka.

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier, 2 łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę soli.
Zagnieść ciasto, uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka foremką w kształcie serduszka. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temperaturze 
180 stopni  C przez około 10-15 min. Gotowe ciasteczka można udekorować konfiturą.  


Mam nadzieję, że będą smakowały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger