Witajcie!!!
Dzisiaj na drugie proponuję jaja sadzone.
Składniki:
5 jajek
4 dag masła - najlepiej Lurpak
sól morska
świeżo zmielony, pachnący pieprz
wegeta
łyżka ziół prowansalskich
4 dag masła - najlepiej Lurpak
sól morska
świeżo zmielony, pachnący pieprz
wegeta
łyżka ziół prowansalskich
Przygotowanie :
Na rozgrzanej patelni rozpuszczam masło. Jaja myję, wybijam ostrożnie tuż nad patelnią jedno obok drugiego, tak żeby nie rozlewały się żółtka.
Jaja sadzone proponuję zaserwować z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.
Atutem tej potrawy będzie maślanka.
A na koniec kompot własnej roboty - gruszkowy.
Witajcie !!!
OdpowiedzUsuńJaja sadzone - może to nie brzmi zbyt ekstrawagancko ale zapewniam, że smak jest bardzo nietypowy i niezapomniany.
A my podróżujemy po stylach i smakach.
Tak więc zapraszam i moje gotowanie - górą !!!