Pyszne 25
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 20 lipca 2013 r.
Dzisiaj kulinarnie ale trochę inaczej.
Otóż chciałabym zaproponować książkę Anny
Starmach pod tytułem " Pyszne 25". Jest to połączenie 70 przepisów na pyszne śniadania, obiady, podwieczorek i
kolacje. Autorka jasno i przejrzyście wskazuje jak należy danie przygotować, więc nawet dla największego
kucharskiego beztalencia można znaleźć tu prawdziwe wybawienia.
Każda receptura jest opatrzona pięknymi fotografiami. Pani Anna udowadnia, że szybko i tanio naprawdę można stworzyć
wspaniałe dania.
Polecam dla każdego, kto dopiero rozpoczyna swoją kulinarną przygodę oraz dla tych, którzy myślą, że o przepisach
wiedzą już wszystko.
Książkę otrzymałam na Dzień Matki i od tego czasu praktycznie się z nią nie rozstaję.
Do tej pory wykorzystałam sześć przepisów i żaden mnie i moją rodzinę nie zawiódł.
Mam nadzieję, że pomogę komuś w podjęciu decyzji o jej zakupie.
Jest to bardzo dobre wydanie.
Na szczególną uwagę zasługuje tutaj niezbędnik, w którym zawarte są przepisy na
bulion warzywny, majonez, ketchup, winegret, masło klarowane itp....
Mnie szczególnie zainteresował przepis na cukier waniliowy, z którego dowiedziałam się, że nie ma on nic wspólnego
z wanilią. Od razu kupiłam laski wanilii, przygotowałam domowy cukier waniliowy i powiedziałam sobie, że cukru
wanilinowego nigdy więcej nie kupię :-)
Pożyteczne jest też miejsce na notatki, w którym można dokumentować własne spostrzeżenia jak również swoje
pomysły.
Jedyne co mi się nie podoba to miękka okładka uważam, że ta książka powinna być w twardej oprawie i szyta,
a nie klejona.
Pyszne 25
Autor opinii:
Halina Joskowska, data przesłania:
20 lipca.
Świetna książka !!!
Dzięki tej książce naprawdę można się przełamać i pokochać kuchnię :-)
Oceny:
4,8
Trzymajcie się ciepło :-)
Trzymajcie się ciepło :-)
Dziękuję za udział w książkowej akcji! :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńwww.smakiemsietoczy.blogspot.com
OdpowiedzUsuńUważam, że jest to bardzo wdzięczna akcja.
Wszyscy przecież bazujemy na ulubionych zbiorach przepisów, a taka wymiana informacji jest inspirująca.
Pozdrawiam storczyk :-)