sobota, 20 lipca 2013

" Pyszne 25 "

Pyszne 25


Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 20 lipca 2013 r.
Dzisiaj kulinarnie ale trochę inaczej. 
Otóż chciałabym zaproponować książkę Anny Starmach pod tytułem " Pyszne 25". Jest to połączenie 70 przepisów na pyszne śniadania, obiady, podwieczorek i kolacje. Autorka jasno i przejrzyście wskazuje jak należy danie przygotować, więc nawet dla największego kucharskiego beztalencia można znaleźć tu prawdziwe wybawienia. Każda receptura jest opatrzona pięknymi fotografiami. Pani Anna udowadnia, że szybko i tanio naprawdę można stworzyć wspaniałe dania. Polecam dla każdego, kto dopiero rozpoczyna swoją kulinarną przygodę oraz dla tych, którzy myślą, że o przepisach wiedzą już wszystko. 
Książkę otrzymałam na Dzień Matki i od tego czasu praktycznie się z nią nie rozstaję. Do tej pory wykorzystałam sześć przepisów i żaden mnie i moją rodzinę nie zawiódł. 
Mam nadzieję, że pomogę komuś w podjęciu decyzji o jej zakupie. Jest to bardzo dobre wydanie. 
Na szczególną uwagę zasługuje tutaj niezbędnik, w którym zawarte są przepisy na bulion warzywny, majonez, ketchup, winegret, masło klarowane itp.... 
Mnie szczególnie zainteresował przepis na cukier waniliowy, z którego dowiedziałam się, że nie ma on nic wspólnego z wanilią. Od razu kupiłam laski wanilii, przygotowałam domowy cukier waniliowy i powiedziałam sobie, że cukru wanilinowego nigdy więcej nie kupię :-) 
Pożyteczne jest też miejsce na notatki, w którym można dokumentować własne spostrzeżenia jak również swoje pomysły.
Jedyne co mi się nie podoba to miękka okładka uważam, że ta książka powinna być w twardej oprawie i szyta, a nie klejona. 
Pyszne 25 Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 20 lipca
Świetna książka !!! 
Dzięki tej książce naprawdę można się przełamać i pokochać kuchnię :-) 

Oceny: 4,8
Trzymajcie się ciepło :-)

 

2 komentarze :

  1. Dziękuję za udział w książkowej akcji! :) Pozdrawiam serdecznie

    www.smakiemsietoczy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

  2. Uważam, że jest to bardzo wdzięczna akcja.
    Wszyscy przecież bazujemy na ulubionych zbiorach przepisów, a taka wymiana informacji jest inspirująca.
    Pozdrawiam storczyk :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde miłe słowo :)))