stycznia 15, 2013

" ZRAZY Z BARANINY "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!

Dzisiaj  na drugie danie serwuję zrazy z baraniny.
Już nie mogę się doczekać obiadu.
Jeśli lubisz zrazy, gotujmy, smażmy, bo nie ma na co czekać.
Zapraszam !!!

Składniki :

40 dkg baraniny bez kości
5 dkg cebuli
5 dkg miękiszu z chleba
3 dkg grzybów suszonych
2 dag mąki
jajko
tłuszcz
150 ml śmietany
sól morska
pieprz świeżo zmielony


Przygotowanie :

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.
Mięso umyć i zmielić w maszynce razem z cebulą, grzybami i odciśniętym chlebem.
Wymieszać z jajkiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formować owalne zraziki.
Obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Następnie ułożyć w garnuszku.
Polać śmietaną i wywarem z grzybów.
Dusić kilka minut na małym ogniu.
Zaserwuj dobre wino i będzie wyśmienicie - przyznaję, że już cieknie mi ślinka.

SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger