Witajcie Kochani !!!
A teraz dnie niecodzienne na wyjątkową okazję, chociaż niekoniecznie !!!Składniki :
4 bułeczki brioszki bez dodatków2 łyżki masła, najlepiej Lurpak
4 świeże jajka przepiórcze
100 g śmietany
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz mielony
50 g czarnego kawioru
Przygotowanie :
Z brioszki zetnij dość gruby ( 1,5 cm ) plaster, w środku wydrąż wgłębienie o średnicy ok. 3 cm.Na patelni rozgrzej masło i zrumień pieczywo z każdej strony.
We wgłębienie wbij jajko przepiórcze i smaż na małym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.
Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw solą, pieprzem.
Nałóż na brioszki po łyżeczce kawioru i śmietany, podawaj ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))