stycznia 14, 2013

" PRZEPIÓRCZE JAJKA "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!

A teraz dnie niecodzienne na wyjątkową okazję, chociaż niekoniecznie !!!


Składniki :

4 bułeczki brioszki bez dodatków
2 łyżki masła, najlepiej Lurpak
4 świeże jajka przepiórcze
100 g śmietany
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz mielony
50 g czarnego kawioru


Przygotowanie :

Z brioszki zetnij dość gruby ( 1,5 cm ) plaster, w środku wydrąż wgłębienie o średnicy ok. 3 cm.
Na patelni rozgrzej masło i zrumień pieczywo z każdej strony.
We wgłębienie wbij jajko przepiórcze i smaż na małym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.
Śmietanę wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw solą, pieprzem.
Nałóż na brioszki po łyżeczce kawioru i śmietany, podawaj ciepłe.


I gotowe - zaserwuj jeszcze jakiś dobry trunek i delektuj się chwilą w miłym towarzystwie.Pozdrawiam !!! 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger