Witajcie Kochani !!!
Jeśli jednak nie za bardzo macie akurat dzisiaj ochotę na wołowinę to proponuję -
eskalopki drobiowe.
Jest to danie, które przygotujesz bardzo szybko i będzie na pewno pysznie.
Zapraszam do wspólnego gotowania !!!
Składniki :
70 dag filetów z drobiu2 łyżki mąki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz
Przygotowanie :
Dowolne filety drobiowe ( np. piersi indyka ) opłukać i pokroić na plastry grubości centymetra i lekko "potłuc".Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Obtaczać w mące.
Na gorącej patelni rozgrzać olej i smażyć eskalopki z obu stron przez 3 minuty.
Podawać z warzywami lub podsmażonymi pieczarkami - moja ulubiona wersja.
SMACZNEGO !!!
Wiem, że mam bardzo inteligentnych odbiorców ale czasami rzeczy oczywiste są zagadką, dlatego chcę tylko powiedzieć, że eskalopki są to niewielkie, rozbite kotlety z piersi kurczaka lub indyka.
Zazwyczaj smażone bez panierowania.
Pozdrawiam !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))