Szparagi ze śmietaną
Autor: Halina Joskowska
Opublikowano: 31 grudnia 2012 r.
Mam pytanie - czy lubicie szparagi ???
Bo jeśli tak, to mam świetną recepturę na szparagi w otulinie śmietanowej:-)
Szparagi ze śmietaną
Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 28 grudnia.
Niezwykłe szparagi ze śmietaną !!!
Dla wielbicieli szparagów, będzie to prawdziwa uczta, polecam :-)
Oceny: 4,6
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 30 min
Łączny czas: 50 min
Liczba kilokalorii w 100 g: 62
Węglowodany na 100 g: 4 g
Białko na 100 g: 2 g
Tłuszcz na 100 g: 4 g
Składniki:
- szparagi: 1/2 kg
- gęsta kwaśna śmietana: 1 opakowanie
- masło najlepiej Lurpak: 1/4 kostki
- chleb: 2 kromki
- sól morska: do smaku
- świeżo zmielony pieprz: do smaku
Przygotowanie:
- Szparagi myję pod bieżącą wodą i gotuję około 10-15 minut.
- Odcedzam, osuszam i prószę lekko solą i pieprzem.
- Przekładam do naczynia żaroodpornego.
- Polewam śmietaną.
- Posypuję skruszonymi kromkami chleba i pokrojonym drobno masłem.
- Piekę w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez 30 minut.
Serdeczności.....
Tagi: szparagi ;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))