poniedziałek, 31 grudnia 2012

" SZPARAGI ZE ŚMIETANĄ "

Szparagi ze śmietaną


Autor: Halina Joskowska
Opublikowano: 31 grudnia 2012 r.

 Mam pytanie - czy lubicie szparagi ??? 
 Bo jeśli tak, to mam świetną recepturę na szparagi w otulinie śmietanowej:-)
 Szparagi ze śmietaną 
 Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 28 grudnia
 Niezwykłe szparagi ze śmietaną !!! 
 Dla wielbicieli szparagów, będzie to prawdziwa uczta, polecam :-) 

Oceny: 4,6 
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 30 min
Łączny czas: 50 min

Liczba kilokalorii w 100 g: 62 
Węglowodany na 100 g: 4 g 
Białko na 100 g: 2 g 
Tłuszcz na 100 g: 4 g 

Składniki: 

  • szparagi: 1/2 kg 
  • gęsta kwaśna śmietana: 1 opakowanie 
  • masło najlepiej Lurpak: 1/4 kostki 
  • chleb: 2 kromki 
  • sól morska: do smaku 
  • świeżo zmielony pieprz: do smaku 

 Przygotowanie:

  1. Szparagi myję pod bieżącą wodą i gotuję około 10-15 minut. 
  2. Odcedzam, osuszam i prószę lekko solą i pieprzem. 
  3. Przekładam do naczynia żaroodpornego. 
  4. Polewam śmietaną. 
  5. Posypuję skruszonymi kromkami chleba i pokrojonym drobno masłem. 
  6. Piekę w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez 30 minut. 
Po tym czasie nie pozostaje nic innego jak delektować się w przyjemnym, rodzinnym gronie przygotowanym daniem :-)

 Serdeczności.....


Tagi: szparagi ;

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))