stycznia 11, 2013

" ZUPA CEBULOWA "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!

Dzisiaj zapraszam Was na cebulową w moim wydaniu.

Składniki :

1,5 kg cebuli
kostka rosołowa
1 seler
1 marchew
oliwa z oliwek
sól
pieprz
kilka kromek chleba lub bułki paryskiej - lepiej smakuje


Przygotowanie:

Cebulę, seler i marchewkę oczyścić i drobno pokroić.
Do dużego garnka wlać 4 łyżki oliwy i przełożyć pokrojone warzywa.
Dusić na małym ogniu, często mieszając.
W oddzielnym naczyniu przygotować wywar z kostki rosołowej.
Warzywa zalać wywarem.
Doprowadzić do wrzenia.
Przed podaniem położyć na spód talerza kromkę chleba.
Zalać ją zupą i posypać startym, żółtym serem w celu zaostrzenia smaku.


I GOTOWE - PRAWDA, ŻE SZYBKO !!!SMACZNEGO !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger