Witajcie Kochani !!!
To jeszcze nie koniec pomidorowej bajki.Tak sobie myślę, że jeśli nie macie zbyt dużo czasu, a macie ochotę na danie z pomidorami w roli głównej, to właśnie przypomniała mi się świetna receptura.
Ale warunek przyrządzamy razem !!!
Składniki :
5 pomidorów70 dkg mielonej wołowiny - karkówka, antrykot
2 żółtka
1 cebula
2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 łyżeczki sosu worcester
szczypta suszonego imbiru
szczypta soli
Przygotowanie :
Odetnij wierzchołki pomidorów, wydryluj miąższ i posól wnętrza.Mięso przełóż do miski, wymieszaj z dwoma żółtkami, posiekaną cebulą, oliwą, sosem worcester, imbirem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym mięsem faszeruj pomidory.
Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz 25 minut, aż pomidory się zrumienią.
Moja ulubiona wersja to pomidory zapiekane zalanym jogurtem zmieszanym z żółtkiem - pycha - polecam !
I GOTOWE - PRAWDA, ŻE SZYBKO !!!
SMACZNEGO !!!
Danie dość łatwe
Czas przygotowania - 25 minut + czas pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))