stycznia 08, 2013

" PIECZONE POMIDORY Z DODATKIEM "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!

To jeszcze nie koniec pomidorowej bajki.
Tak sobie myślę, że jeśli nie macie zbyt dużo czasu, a macie ochotę na danie z pomidorami w roli głównej,  to właśnie przypomniała mi się świetna receptura.
Ale warunek przyrządzamy razem !!!


Składniki :

5 pomidorów
70 dkg mielonej wołowiny - karkówka, antrykot
2 żółtka
1 cebula 
2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 łyżeczki sosu worcester
szczypta suszonego imbiru
szczypta soli


Przygotowanie :

Odetnij wierzchołki pomidorów, wydryluj miąższ i posól wnętrza.
Mięso przełóż do miski, wymieszaj z dwoma żółtkami, posiekaną cebulą, oliwą, sosem worcester, imbirem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym mięsem faszeruj pomidory.
Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz 25 minut, aż pomidory się zrumienią.
Moja ulubiona wersja to pomidory zapiekane zalanym jogurtem zmieszanym z żółtkiem - pycha - polecam !

I GOTOWE - PRAWDA, ŻE SZYBKO !!!


SMACZNEGO !!!


Danie dość łatwe
Czas przygotowania - 25 minut + czas pieczenia

   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger