stycznia 09, 2013

" KRÓLIK W OLIWKACH "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Na drugie danie proponuję na dzień dzisiejszy królika.


Składniki :

1 kg mięsa królika
1 cebula
ząbek czosnku
gałązka rozmarynu
10 dkg zielonych oliwek bez pestek - mogą być czarne w zależności od preferencji, można z nich całkowicie zrezygnować
szklanka białego wina
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz


Przygotowanie :

Mięso oczyścić i podzielić.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na pół szklanki oliwy.
Dodać mięso.
Lekko zrumienić i wlać szklankę wina.
Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Czosnek, rozmaryn i oliwki drobno pokroić i połączyć z mięsem.
Dodać szczyptę soli i pieprzu i gotować przez 5 minut.


SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger