stycznia 17, 2013

" KIEŁBASA Z FASOLKĄ "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


Jeśli masz w lodówce dużo kiełbasy i nie masz pomysłu jak ją zagospodarować.
Mam pewien pomysł.
Zapraszam !!!


Składniki :

0,5 kg kiełbasy - obojętnie jakiej
2 jajka
2 pomidory
puszka fasolki
kieliszek czerwonego wina
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól morska
świeżo zmielony pieprz


Przygotowanie :

Czosnek i pomidory drobno posiekaj.
Kiełbasę pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy.
Lekko podsmaż czosnek, dodaj pomidory i kiełbasę.
Wszystko wymieszaj.
Zalej winem.
Dodaj fasolkę z sosem.
Pozostaw na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając.
Pod koniec smażenia dodaj jajka.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj na gorąco.
Podaję to danie na kolację, moja rodzina bardzo je ceni.
Możesz  zaserwować czerwone dobre wino dla zdrowotności.


SMACZNEGO !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger