grudnia 27, 2012

" ROLADKI Z RYŻEM I Z KREWETKAMI "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!


A teraz zapraszam na kolejne danie lekkostrawne, bo tylko takie potrawy wchodzą w grę w dzisiejszym dniu. 
Do tego dania bardzo polecam cudowny ryż Parboiled z Dzikim.
Jest to mieszanka ryżu długoziarnistego parboiled i dzikiego, który pozyskiwany jest z północnoamerykańskich nasion trawy wodnej. Ryż parboiled jest preparowany termicznie, dzięki czemu witaminy, minerały i inne pierwiastki przenikają z łupiny do wnętrza ziarna.
To właśnie dlatego jego wartości odżywcze są znacznie większe aniżeli zwykłego białego ryżu.


Składniki :

150 g ryżu parboiled z dzikim
olej
sól
jajko
2 posiekane ząbki czosnku
szczypiorek
200 g groszku
szczypta mielonego imbiru
200 g szynki
2 łyżki sosu sojowego
8 krewetek
Vegeta do grilla


Składniki na omlet:

2 jajka
olej


Sposób przyrządzenia :

Krewetki pokryć marynatą z 1 łyżki oleju i Vegety do grilla.
Pozostawić na 2 godziny w zimnym miejscu, a następnie podsmażyć.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wymieszać ze wszystkimi składnikami, przyprawami oraz zamarynowanymi krewetkami.

Usmażyć omlet z jajka.
Zawinąć w rulonik, pociąć na mniejsze kawałki ok. 2 cm szerokości i udekorować nimi ryż.


I gotowe - smacznego !!!


Danie jest na 4 porcje można zaserwować czerwone winko np. wytrawne 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger