Witajcie Kochani !!!
Ponieważ dzisiaj przyrządziłam karpia gotowanego, dlatego ośmielę się go również Wam zaproponować.Danie jest proste, nieskomplikowane i zdrowe.
Zapraszam do przyrządzania.
Składniki :
1 karp2 głowy i okrawki ryb
3 marchewki
1 por
1 mały seler
2 liście laurowe
1 gałązka świeżego rozmarynu
kilka ziaren białego pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
sól
Przygotowanie :
Karpia oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem i posolić.Warzywa, głowy, okrawki i przyprawy ugotować.
Kiedy warzywa będą miękkie, odcedzić wywar.
Rybę ułożyć ściśle w rondlu i zalać wywarem tak, aby była przykryta.
Gotować na małym ogniu 20 minut.
Podawać z ziemniakami, kapustą, lub surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każde miłe słowo :)))