grudnia 28, 2012

" KARP GOTOWANY "

Print Friendly and PDF

Witajcie Kochani !!!

Ponieważ dzisiaj przyrządziłam karpia gotowanego, dlatego ośmielę się go również Wam zaproponować.
Danie jest proste, nieskomplikowane i zdrowe.
Zapraszam do przyrządzania.


Składniki :

1 karp
2 głowy i okrawki ryb
3 marchewki
1 por
1 mały seler
2 liście laurowe
1 gałązka świeżego rozmarynu
kilka ziaren białego pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
sól


Przygotowanie :

Karpia oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem i posolić.
Warzywa, głowy, okrawki i przyprawy ugotować.
Kiedy warzywa będą miękkie, odcedzić wywar.
Rybę ułożyć ściśle w rondlu i zalać wywarem tak, aby była przykryta.
Gotować na małym ogniu 20 minut.
Podawać z ziemniakami, kapustą, lub surówką.


I GOTOWE - SMACZNEGO !!!

Proponuję zaserwować białe, wytrawne winko.

Wiecie, że podstawową zasadą jest, aby danie rybne podać przed mięsnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde miłe słowo :)))

Copyright © Moje Gotowanie , Blogger